Dutch Language School in Utrecht

Dutch Language School in Utrecht


Ben je op zoek naar significante resultaten in een korte tijd? Leer Nederlands in twee weken! Deze intensieve cursus Nederlands is je beste optie. Snelle resultaten met bewezen methoden, training van alle vaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken.



Wat zijn onze intensieve cursussen Nederlands?

Dit zijn onze meest intensieve cursussen waarbij je in sneltreinvaart moeiteloos leert communiceren in het Nederlands. Per cursus krijg je 24 lesuren in 8 dagen (3 x 45 min. per dag) en voor een extra boost is het belangrijk ongeveer 2 uur per dag aan zelfstudie te besteden.

Tijdens een intensieve cursus van 2 weken (8 dagen) neem je deel aan diverse goed geselecteerde activiteiten met als doel te bouwen aan je zelfvertrouwen, woordenschat, uitspraak en begrip van de Nederlandse taal. Tijdens de 2 weken wordt dezelfde materie behandeld als tijdens de 4 weken durende standaard cursus. 

De groepen zijn klein en levendig, waardoor je gegarandeerd veel aandacht krijgt en de mogelijkheid jouw kennis en uitspraak te perfectioneren. 

Wat kun je verwachten?

- Opvallende vooruitgang in slechts 2 weken
- Realistische resultaten
- Van beginner tot geavanceerd
- Onze cursisten representeren 72 verschillende nationaliteiten
- Gunstige locatie in Utrecht, op loopafstand van het centraal station
- Beste waar voor uw geld en tijd

Let op! Na iedere intensieve cursus kun je er ook voor kiezen in een rustiger tempo verder te gaan door te kiezen voor een standaard cursus. Of, na het volgen van een standaard cursus, het tempo juist op te voeren door te kiezen voor een intensieve cursus.


Les hebben van maandag t/m vrijdag geeft cursisten de gelegenheid hun kennis van de Nederlandse taal progressief te verbeteren. Er wordt gewerkt met verschillende teksten, nieuwe woordenschat wordt toegepast in alledaagse gesprekken, er wordt gewerkt met grammatica en er wordt lesgegeven door een professionele en gekwalificeerde docent.

Het doel van iedere dag Nederlands leren is, dat cursisten op deze manier de kans krijgen de Nederlandse taal goed te oefenen en zich comfortabel zullen voelen de Nederlandse taal te gebruiken buiten de school van Dutch First.  

Tijdens de sessies zullen cursisten zich bezig houden met teksten, woordenschat en grammatica. Nieuwe onderwerpen en grammaticaregels worden geleidelijk ge├»ntroduceerd. Er wordt op een praktische manier geoefend worden met woordenschat, grammatica, uitspraak en luistervaardigheid. Cursisten zullen tijdens de sessies in kleine groepen werken aan verschillende projecten en op die manier hun dagelijkse gebruik van Nederlands flink stimuleren.

Onze intensieve cursussen zijn de meest complete en compacte cursussen.

Cursisten krijgen huiswerk opdrachten die zijn gebaseerd op het tekstboek en het werkboek die worden gebruikt tijdens de cursus.

De boeken zijn niet inclusief in de prijs van de cursus. De benodigde boeken kunnen gekocht worden in een boekwinkels of online. Tijdens de cursus wordt er ook met materiaal gewerkt anders dan het werkboek en tekstboek, dit wordt door de docent uitgereikt.

Meer uitgebreide details over onze verschillende Nederlandse  intensieve cursussen zijn te vinden via het menu op onze webpagina.

Van onze cursisten wordt niet verwacht dat zij een gevorderde kennis van de Engelse taal hebben. Er hoeven geen bewijzen te worden getoond zoals TOEFL en IELTS.